Over ons

Bij Kilbrannans wordt het fokken erg serieus genomen. We fokken om dit mooie ras in stand te houden en daarbij staan karakter en gezondheid voorop. Gelukkig is een whippet nog een gezond ras met weinig erfelijke afwijkingen. Wij testen onze honden op erfelijke oogafwijkingen (PRA/Cataract) en ze krijgen een uitgebreid hartonderzoek. Dat geldt uiteraard ook voor de reu die we gebruiken voor de nakomelingen. Deze resultaten krijgt u altijd te zien als u bij ons op kennismaking komt. Naast de gezondheid moet de reu ook een prettig karakter hebben .

Onze honden maken deel uit van het gezin. We zijn met vier personen waarvan twee kinderen die inmiddels wat ouder zijn. De honden leven in en om het huis en kunnen naar hartelust rennen in de grote omheinde tuin. Daarnaast wordt er regelmatig met ze geshowd en kunnen ze heerlijk rennen in het bos dat naast ons huis ligt. Ook coursen we met ze en doen aan Whippet straight race.. De honden zijn sociaal naar andere honden en vrij in omgang. Ze zijn goed gesocialiseerd met alle zaken die we in onze mensenmaatschappij als normaal beschouwen.  Zo wordt er met de pups naar het centrum gegaan, ze maken kennis met de dieren van de kinderboerderij en we gaan o.a naar tuinland in Assen. De eerste socialisatieperiode is heel belangrijk.
 We vinden het niet meer dan vanzelfsprekend dat de pups in huis worden geboren en groot gebracht.

Uitgangspunt is dat onze honden bij ons blijven tot de dood. Gelukkig hebben we nog geen situatie meegemaakt die dit onmogelijk maakte en we begrijpen het natuurlijk als het eens anders kan lopen in het leven. Hiervoor maken we met de nieuwe puppy eigenaren ook duidelijke afspraken zodat de hond ( ook op latere leeftijd ) bij ons terug kan komen. Hij / zij blijft of we zoeken een nieuw huisje voor hem / haar.

Als de pup minimaal 8 weken is en we hebben elkaar al minstens uitgebreid gezien en gesproken mag hij / zij verhuizen naar een nieuw baasje . Tijdens onze kennismaking krijgt u veel informatie en uitleg en we hebben graag contact in de tussenliggende periode. 

 

Op afspraak is men ook altijd welkom om op kraamvisite te komen. Dit kan vanaf een week of 2 - 3 na de bevalling. 

Mocht u toch op het laatste moment besluiten van de pup af te zien dan horen we het graag. We gaan dan rustig op zoek naar een ander adresje. Aan de andere kant kunnen wij ook doen besluiten dat het beter is om op dit moment nog geen pup te nemen.  We maken graag duidelijke afspraken die we ook in een contract vastleggen. Het gaat ons erom dat iedereen een goed gevoel heeft bij de toekomst van de pup. 

Ook als de pup mee is gegaan naar zijn nieuwe huisje vinden wij het fijn om te horen hoe het gaat. We zullen de volgende dag even bellen om te horen hoe het gaat en ook de eerstkomende tijd zal er wat intensiever contact zijn. Er gebeurt zoveel in jullie leven maar ook in dat van de pup. Gelukkig is er tegenwoordig e – mail en we ontvangen graag foto's.  Ook waarderen we het als de nieuwe puppy eigenaar contact met ons opneemt als ze vragen hebben.